Majice so narejene iz 100% bombaža, kar jim daje mehkobo na otip, koža pa se lepo zrači. Bombaž uporabljajo za izdelavo oblek že tisočletja, predvsem v tropskih področjih. Nekateri viri trdijo, da so Egipčani uporabljali bombaž že 12.000 let pred našim štetjem. V Babilonu so bombaž imenovali belo zlato. V mehiških votlinah so našli bombažne obleke, ki so stare približno 7.000 let.


Najstarejši zapis o bombažu je iz Indije. V Indiji gojijo bombaž že več kot 3.000 let. Omenjen je v spisu Rigveda iz leta 1500 pr. n. št. 1000 let kasneje je zgodovinar Herodot o indijskem bombažu zapisal: Obstajajo divja drevesa, iz semen katerih pridelujejo bombaž, ki po kakovosti in lepoti presega volno. Bombaž uporabljajo za izdelavo oblačil. Indijska bombažna industrija je izgubila svoj blišč med industrijsko revolucijo. Leta 1764 so izumili Jeni zgodnji predilni stroj z več vreteni. Ta in drugi stroji so omogočili ceneno predelavo v Veliki Britaniji. Na jugu ZDA je bila pridelava bombaža dolgo vezana na delo sužnjev.


V 20. stoletju je bombaž dobil močnega tekmeca v industrijsko izdelanih vlaknih. Glavni tekmec so poliestrska vlakna, ki so jih v letih 2003/2004 predelali več kot bombaža.

Vir: Wikipedia

Zakaj majice Basic?

Basic majice so idealne za tisk, torej so majice primerne za razna podjetja oziroma dejavnosti, ki bi si z natisnjenim logotipom na majicah svojih zaposlenih povečali prepoznavnost, ter tudi pripadnost zaposlenih podjetju. Majice so primerne tudi za dogodke kot so fantovščine, dekliščine, gasilske veselice, športni dogodki...

Garancija in kakovost!

Vse Basic majice so kakovostno izdelane. V primeru, da se pojavi tovarniška napaka oziroma, da kupite majice s tovarniško napako, jih lahko vrnete ter zamenjate.

Kje smo? [osebni prevzem?]

Kontakt

phone 

+386 51 268 286

phone s 

+386 1 244 32 99

 mail

lukem@basic-majice.si

© 2017 Lukem d.o.o. - predani popolnosti | Izdelava spletnih strani: kreatik.si.